Završne pripreme

Spremni za regatu na Uni?

Svečano otvorenje Una regate bit će upriličeno 25. srpnja u Martin Brodu, a dan poslije sudionici će veslati prvu etapu do Štrbačkog buka.
Gospodarstvo / Flash | 23. 07. 2018. u 10:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudionici 46. internacionalne turističke Una regate, na kojoj će od 25. do 28. srpnja veslati više od 90 km kroz tri etape, i ove godine očekuje dobra zabava i nezaboravne prirodne ljepote tog dijela Bosne i Hercegovine.

Direktor Javnog poduzeća Nacionalni park "Una“ Bihać Amarildo Mulić kazao je Feni da su zahtjevne tehničke pripreme u završnoj fazi te da su organizatori, pored natjecanja, pripremili i bogat kulturno-zabavni program za sudionike i gledatelje.

Svečano otvorenje Una regate bit će upriličeno 25. srpnja u Martin Brodu, a dan poslije sudionici će veslati prvu etapu do Štrbačkog buka.

 ''Broj sudionika zavisi od etapa, a najposjećenija će biti od Štrbačkog buka do Bihaća, kada se očekuje do 700 sudionika'',  kazao je Mulić te dodao da će isti dan biti održani i tradicionalni skokovi s gradskog mosta i natjecanje u blobbingu, skokovima s bloba.

Posljednji dan sudionici će veslati treću etapu, od Bihaća do Bosanske Krupe, a bit će organizirana i utrka čamaca.

Mulić je istaknuo da su pripremili i bogat kulturno-zabavni program za sve sudionike i posjetitelje, a da će dobroj atmosferi doprinijeti Marija Šerifović i Hari Mata Hari.

Una regata počela je još davne 1964. godine i postala prepoznatljiv turistički brend koji pokazuje da je rijeka Una jedinstvena prirodna baština Bosne i Hercegovine.


Kopirati
Drag cursor here to close