Politika zapošljavanja

Slovenija: 182 milijuna eura za smanjenje stope nezaposlenosti

Gospodarstvo / Flash | 25. 01. 2016. u 19:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno planu aktivne politike zapošljavanja koji je prihvatila vlada premijera Mire Cerara, Slovenija će u ovoj i idućoj godini namijeniti 182,57 milijuna eura za smanjivanje stope nezaposlenosti, koja trenutno iznosi 12,7 posto, i dodatno obrazovanje nezaposlenih.

Riječ je o objedinjenim proračunskim i europskim sredstvima, predviđenima u proračunu za ovu i sljedeću godinu, a u programe zapošljavanja bit će uključeno 49.000 osoba, više od trećine ukupnog broja nezaposlenih po evidenciji zavoda za zapošljavanje.

Predviđa se da bi se u ovoj godini za različite programe stimuliranja zapošljavanja potrošilo nešto više od 100 milijuna sredstava koja su na raspolaganju, što je za trećinu više u odnosu na lanjski iznos.

Više od polovice novca namijenjeno je neposrednom zapošljavanju, a ostatak stjecanju novih znanja i vještina nezaposlenih osoba.

Poticaji se odnose na dugotrajno nezaposlene, starije od 50 godina, nezaposlene s nižom izobrazbom, a posebni se programi odnose na zapošljavanje mladih i stimuliranje većeg zapošljavanja žena.

Kopirati
Drag cursor here to close