Bajranović

Sindikat: Radnici neće da prosvjeduju zbog produženog vikenda?!

Gospodarstvo / Flash | 01. 05. 2017. u 10:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) organizirao je danas proširenu sjednicu Glavnog odbora, povodom 1.svibnja, Međunarodnog praznika rada, javlja TV1.

Predsjednik Saveza Ismet Bajramović kaže kako se radi o prosvjednoj sjednici, koja je organizirana zbog usvajanja ili planiranja usvajanja niza zakona, a koji su nauštrb radnika.

Naveo je kako je "teško motivirati radnike da izađu na proteste usred produženog vikenda".

"Neću da podcjenjujem prosvjede u RS ili u regiji, ali mi smo do sada organizirali najveće prosvjede i zato sam siguran da radimo dobar posao", poručio je Bajramović na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Na upit novinara o mogućoj ostavci na mjesto predsjednika Sindikata, Bajramović je odgovorio da je razmišljao o tom potezu.

"No, kada to bude tražio Sindikat ili njegovo rukovodstvo, a ne građani, ja ću krenuti u tom smjeru. Sada sam odlučio da ću nastaviti boriti se", naveo je Bajramović.

Na konferenciji za novinare istaknuto je i da je Europski sindikat pokrenuo aktivnosti za povećanje plaća.

Kako bi motivirao i bh. sindikate, danas se GO Saveza pridružio i predstavnik Europske konfederacije sindikata Peter Scherrer.

"Želimo da u svakom dijelu Europe radnici dobiju fer i dostojanstvena primanja. Želimo da pomognete da se i vi u BiH izborite za dostojanstvene plaće koje ćete dobivati na vrijeme", rekao je Scherrer.

Ocijenio je kako je "najveće zlo nezaposlenost koje u pojedinim zemljama nije prihvatljivo".

Kopirati
Drag cursor here to close