Vlada

Šest milijuna KM za razvoj u Federaciji, 22 za povratak

Gospodarstvo / Flash | 23. 02. 2017. u 12:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna Vlada usvojila je danas na sjednici u Sarajevu Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom FBiH za 2017. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta.

Kako je priopćeno, sredstva za realiziranje ovog programa, u ukupnom iznosu od 4.380.000 KM, bit će isplaćena korisnicima sredstava kao nepovratna (grant).

Danas donesenom Odlukom, Vlada FBiH je odobrila Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta 2.000.000 KM proračunskih sredstava za realizaciju Programa 'Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta' za 2017. godinu.

Ova sredstva bit će uvećana za iznos naplaćenih glavnica prethodno plasiranih kredita u visini od 3,5 do četiri milijuna KM, tako da će ukupno po javnom pozivu biti dodijeljeno između 5,5 i šest milijuna KM za ove namjene.

Vlada Federacije BiH danas je, na prijedlog Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, usvojila 22.600.000 KM vrijedan Plan povratka, gradnje i održivog povratka za 2017. godinu.

Planom su predviđeni rekonstrukcija i obnova individualnih stambenih objekata dodjelom građevinskog materijala, zatim sredstava za obnovu i za ugradnju građevinskog materijala, rekonstrukciju i obnovu individualnih stambenih objekata po sustavu ''ključ u ruke'', rekonstrukciju i obnovu individualnih stambenih objekata ''pojedinačni-urgentni slučajevi'', kao i sanacija objekata stradalih u elementarnim nepogodama.

Osim transfera Vlade FBiH, očekivani izvori financiranja su kreditna sredstva OPEC-a, Regionalni stambeni program u BiH, Saudijski fond za Bosnu i Hercegovinu i Razvojna banka Vijeća Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close