Digli kredi, pa i cijene

Sastanak koalicije će omogućiti povećanje trošarina na gorivo

Gospodarstvo / Flash | 05. 09. 2016. u 16:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanci, koje će u naredna dva dana održati delegacije vladajuće koalicije SDA-a, SBB-a i HDZ-a BiH, su neophodnost i sigurno mogu povesti k stabilizaciji političke situacije u BiH – izjavio je danas Feni zastupnik Kluba SBB-a u zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Đonlagić.

Potvrdio je da će se ''najvjerojatnije razgovarati i o trošarinama'' odnosno predloženim izmjenama Zakona o trošarinama, čije bi donošenje omogućilo povećanje trošarina na naftu i naftne derivate u iznosu od 15 feninga, što bi bilo namijenjeno za gradnju cestovne infrastrukture BiH.

''Pred lokalne izbore veoma je bitno da glavni akteri političkih zbivanja na svim nivoima razgovaraju o brojnim aktualnim pitanjima. Zastoj je bio na svim nivoima i ne može se čekati da se to samo od sebe popravi'', istaknuo je Đonlagić.

Učvrstiti koaliciju

Na federalnom nivou, mišljenja je šef Kluba poslanika HDZ BiH – HNS u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BIH Jozo Bagarić, da koalicija nije čvrsta, te je važno, kako kaže, postići model funkcioniranja vladajuće koalicije.

''Mislim da ne slijedimo vjerodostojno stavove koje postignemo i koje u biti trebamo provoditi. Očekujemo da se ta pitanja prioritetno riješe i da se definira način funkcioniranja vladajuće koalicije na federalnoj razini'', rekao je Feni Bagarić.

Smatra da koalicija ne treba bit na korist jednima, a protiv drugih bez obzira o kojem se pitanju radi.

Neslaganja unutar koalicije, podsjetio je, vezana su za ''zakone o braniteljima, poljoprivredi, šumama i igrama na sreću''.

Bagarić je naglasio da zastupnici Kluba HDZ-a –HNS-a smatraju da je trenutna politika Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva štetna po poljoprivredu, te zahtijevaju da se njihovi stavovi ubuduće puno razboritije i sa više pozornosti razmatraju.

50.000.000 eura kredita za ceste

Podsjetimo, u srpnju je Federalna vlada prihvatila zaduženje Federacije Bosne i Hercegovine po Ugovoru o financiranju između Europske investicijske banke (EIB) i Bosne i Hercegovine za realizaciju Projekta modernizacija cesta u Federaciji BiH u iznosu od 50.000.000 eura za Javno poduzeće Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo.

Kredit je odobren je na 20 godina uz grace razdoblje od pet godina, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close