Nakon pregovora

60 dana: Rusija i UN dogovorili produženje sporazuma o žitu

''Svaka daljnja politika u vezi s žitaricama ovisit će o stvarnom, na temelju ne onoga što je rečeno, već onoga što je učinjeno, napretku u normalizaciji našeg poljoprivrednog izvoza, uključujući bankovna plaćanja...''
Gospodarstvo / Flash | 14. 03. 2023. u 07:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija i Ujedinjene nacije (UN) dogovorili su produženje ukrajinskog sporazuma o žitu za 60 dana nakon pregovora u Ženevi, izvijestila je u ponedjeljak ruska državna novinska agencija RIA.

''Naša ruska međuresorna delegacija upravo je završila još jedan krug razgovora s predstavnicima UN-a koje predvode glavni tajnik UNCTAD-a (Konferencije Ujedinjenih nacija o trgovini i razvoju) R. Greenspan i šef Ureda Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova M. Griffiths'' - rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Veršinjin na pres-konferenciji u ponedjeljak, javlja CNN.

Dodao je da se Moskva suglasila da se produži trenutni sporazum o žitu, koji traje do 18. ožujka, za dodatnih 60 dana.

''Ali samo na 60 dana. Svaka daljnja politika u vezi s žitaricama ovisit će o stvarnom, na temelju ne onoga što je rečeno, već onoga što je učinjeno, napretku u normalizaciji našeg poljoprivrednog izvoza, uključujući bankovna plaćanja, transportnu logistiku, osiguranje, odmrzavanje financijske aktivnosti i nastavak opskrbe amonijakom kroz naftovod Tolyatti-Odessa' - rekao je Veršinjin.

Kopirati
Drag cursor here to close