SRTD

'Ramske vode' zabranile izlov ribe

Gospodarstvo / Flash | 01. 03. 2017. u 14:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvorani za sastanke HE „Rama“, 28. veljače održana je Skupština Sportskog ribolovno turističkog društva „Ramske vode“ (SRTD „Ramske vode“).

Dnevni red se sastojao od 10 točaka, od kojih izdvajamo; izvještaj o radu u protekloj godini, financijsko izvješće za 2016. i plan rada za 2017 godinu.

Na Skupštini su donesene Odluke o zabranam koje će doprinjeti boljoj zaštiti ribljeg fonda u ribolovnoj zoni općine Prozor – Rama. Tako su donesene privremene zabrane ribolova predviđene po Ribarskoj osnovi na Ramskom jezeru, na lokalitetima:
- Južna obala Ramskog jezera 500 m obalnog dijela prije Krupića te do zaljeva Prosik (Klanac),
-? Od zaljeva Lučići do Ričine,
-? Zaljev Brodac od mosta uzvodno cijeli Jaklićki potok (Brodac),
-? Rijeka Rama od brane HE Rama do spoja Duščice u Ramu,
-? Pritoke Volujak u cijelom toku i Ljubunačka Rika.

Mjere zabrane ribolova u navedenim ribolovnim vodama donose se u trajanju pet godina, odnosno do dana potvrđivanja revizije ribarske osnove.

Također je donesena Odluka o zabrani upotrebe čamaca u zimskom razdoblju na Ramskom jezeru. Tu su izuzeti čamci Veslačkog kluba te za potrebe prijevoza ljudi.

Također je donesena odluka o zabrani izlova riba težih od 5 kg. na Ramskom jezeru. Mjere zabrane bi trebale doprinijeti boljem očuvanju i unaprijeđenju zaštite ribljeg fonda.

Na Skupštini društva donesena je Odluka o pristupanju Sportsko ribolovnom savezu HNŽ-a. Izabrani su članovi za skupštinu Sportsko-rekreativnog saveza općine Prozor – Rama te skupštinu Sportsko ribolovnog saveza HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close