Prosvjedi

Radnici ŽRS-a drugi dan u štrajku glađu, iz Vlade pozivaju na razgovore

Gospodarstvo / Flash | 17. 03. 2017. u 16:18 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet radnika Željeznica RS-a drugi dan štrajkaju glađu, a potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović smatra da nije dobro da ugrožavaju zdravlje te da probleme treba riješavati razgovorom.

Štrajkače na banjalučkoj Željezničkoj stanici predvodi predsjednik Sindikata prometno-transportne djelatnosti "Željeznica" Zlatko Marin, a na ovaj korak odlučili su jučer nakon prosvjeda željezničara u Banjoj Luci, nezadovoljnih materijalnim stranjem.

Tvrde da neće odustati od svojih zahtjeva za redovnu isplatu plaća i svih materijalnih troškova u zakonskim rokovima, poštivanje sudskih izvršnih presuda i smjenu generalnog direktora Dragana Savanovića.

S druge strane, ministar pravde RS-a Anton Kasipović smatra da rješenje za teško stanje u Željeznicama RS-a treba zajednički da traže Vlada, sindikati i radnici.

Ističući da radnici imaju legitimno pravo da prosvjeduju, ukazao da je nije dobro da štrajkom glađu ugrožavaju zdravlje te da Vlada nastoji da izmiri sve obaveze prema radnicima.

''Ali treba da razumijemo i da su nam strukturalne promjene neophodne ne samo u 'Željeznicama', već i u drugim kolektivima'', istaknuo je potpredsjednik Vlade RS-a u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close