Ponovno na ulici

Radnici Krivaje blokirali Sud u Zenici: Ne idemo dok se naši zahtjevi ne ispune

Gospodarstvo / Flash | 22. 02. 2016. u 10:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blizu stotinu uposlenika kompanije ''Krivaja Mobl'' okupilo se u ponedjeljak ujutro ispred Općinskog suda u Zenici gdje se održava sjednica odbora povjeritelja pred stečajnim sudom, javlja Agencija Anadolija.

Okupili su se, kako kažu, da bi izvršili pritisak na odbor povjeritelja kako bi donio odluku o raspisivanju javnog poziva o prodaji imovine kao i davanje iste na čuvanje zaštitarskoj agenciji.

Predsjednik sindikata radnika Krivaje Besim Hasić pojasnio je kako su radnici ogorčeni i da se ova agonija mora okončati.

"Radnici su danas ovdje kako bi odboru povjeritelja dali doznanja i kako bi ukazali na nezakonitosti oko Krivaje i manipulacije ovih ljudi. Zahtjevaju da se raspiše javni poziv o prodaji imovine kao i da se ista da na čuvanje zaštitarskoj agenciji. Nećemo otići odavdje sve dok se naši zahtjevi ne ispune. Dosta je bilo ponižavanja i omalovažavanja ovih ljudi", kazao je Hasić.

Hasić je još dodao kako će jednokratna novčana pomoć koju je Vlada obećala radnicima Krivaje biti isplaćena danas.

Podsjetimo, radnici Krivaje do sada su već dva puta blokirali magistralni put M-17 kako bi njihovi zahtjevi bili ispunjeni. Jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 250 KM bit će im isplaćena danas, a odluka o daljoj sudbini ove kompanije još uvijek je nepoznata.

Ovaj nekadašnji gospodarski gigant upošljavao je 14.000 radnika, a vrijednost mu se procijenjivala na 165 milijua KM. Broj uposlenih danas se sve na blizu 800, a cijelokupna imovina prodana je za osam milijuna KM, piše Agencija Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close