Radnici INA-e pristali na niže plaće

Gospodarstvo / Flash | 23. 11. 2015. u 09:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo 70 posto radnika INA-inih benzinskih crpki prihvatilo je nove ugovore koje im je uprava ponudila krajem rujna ove godine.

Prema informacijama koje su mediji tada dobili od radnika, ugovorima je predviđeno smanjenje plaće od 25 posto i prelazak u novu tvrtku INA Maloprodajni servisi, u kojoj će biti objedinjena maloprodajna mjesta najveće hrvatske naftne kompanije.

Početak provedbe novog modela upravljanja maloprodajnom mrežom počinje 1. prosinca ove godine.

"Ponudu za prelazak u novu tvrtku prihvatilo je 69 posto radnika, što im je osiguralo kontinuitet staža, materijalna prava prilagođena tržištu rada, no i dalje konkurentna primanjima na maloprodajnom tržištu te šestomjesečno obeštećenje razlike plaće. Radnici koji nisu željeli prijeći u novu tvrtku bit će zbrinuti sukladno kolektivnom ugovoru te će dobiti otpremninu u iznosu značajno višem od hrvatskog prosjeka", navode iz INA-e.

Pošto je ostalo nepopunjenih radnih mjesta, INA je raspisala natječaj na koji se javio veliki broj kandidata.

"Oko 700 nepopunjenih radnih mjesta prodavača bit će popunjeno novim zapošljavanjem s tržišta rada kako bi INA MS osigurali nesmetani rad svih benzinskih postaja. Na natječaj je pristiglo više od 4500 molbi", navode iz INA-e.

Osim nove organizacije, INA je 60 crpki predala na upravljanje poduzetnicima izvan svog sustava, a prema ranijim informacijama, takvu sudbinu bi mogla imati i postojeća prodajna mjesta koja ne budu zadovoljila standard kvalitete usluge.

"Zadržavanje razine kvalitete usluge ključni je preduvjet uspješne realizacije novog modela, što će omogućiti Ini da bude konkurentnija na maloprodajnom tržištu te će otvoriti prostor za nastavak snažnog investicijskog ciklusa koji je započeo prije nekoliko godina. Maloprodaja je jedna od temeljnih djelatnosti Ine te kompanija i dalje nastavlja razvijati svoju maloprodajnu mrežu kroz kapitalna ulaganja u benzinske postaje te unapređenje kvalitete usluga", navode iz INA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close