Trodnevna radionica

Radionicama do europskog novca za hercegovački turizam

Gospodarstvo / Flash | 18. 11. 2015. u 14:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Općine Jablanica, već drugi dan se održava trodnevna radionica o pripremi i pisanju projekata.

Spomenuta radionica je podržana od Njemačke organizacije GIZ, a dio je REDAH-ove praktične škole, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

Predstavnik REDAH-a, kazao je za Fenu kako je cilj ove radionice da se napravi jedan projektni prijedlog, koji će poslužiti za apliciranje na europske fondove, kao i to da se od sljedeće godine očekuju novi pozivi i natječaji za prekograničnu suradnju BiH - Hrvatska - Crna Gora, gdje bi jedan takav projekt iz sektora turizma bio apliciran.

''Cilj projektne ideje koju razrađujemo ovih dana jeste da se poboljša turistička ponuda ove regije'', općina Konjic, Jablanica i Prozor-Rama.

''Danas je drugi dan ove radionice, i trenutno smo u fazi izrade logičke matrice, koja je jedan veoma važan dio aplikacijske forme, gdje se razrađuju aktivnosti i rezultati narednog projekta'', kazao je, u izjavi za Fenu, Himzo Tule, predstavnik Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH) iz Mostara.

Pored spomenutog, Tule je naglasio kako im pri sastavljanju kvalitetnog projektnog prijedloga pomaže stručnjak za pisanje i provedbu EU projekata, angažiran od strane GIZ-a,gospođe Ane Sindik.

Kopirati
Drag cursor here to close