TERRA

Putovi meda kroz Hercegovinu

Gospodarstvo / Flash | 23. 08. 2016. u 09:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta "TERRA – Putovi meda kroz Durmitor i Hercegovinu" u Ravnom će biti otvoren promotivno/prodajno mjesto meda i drugih tipičnih proizvoda.

Svečano otvaranje planirano je u četvrtak, 25. kolovoza, s početkom u 12:30 sati, u prizemlju bio-speleološkog muzeja "Zavala" nedaleko od špilje Vjetrenica.

Inozemnim i domaćim gostima, domaće lokalne samouprave i stručnih udruga te turističkih organizacija, pozdravnim riječima obratit će se predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar Tomislav Majić i Vladimir Radulović, u ime Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

U radnom dijelu svečanosti bit će prezentiran projekt i upriličeno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju, nakon čega će se posjetiti promotivno/prodajno mjesto meda i održati degustacija "Mednog menija".

Po završetku događaja za sudionike je planiran posjet špilji Vjetrenica uz stručnog vodiča, najavili su organizatori.

Projekt "TERRA – Putovi meda kroz Durmitor i Hercegovinu" financira Europska unija u okviru IPA programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2007.-2013.

Nositelji projekta su Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar (BiH) i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore (Crna Gora), a partneri na projektu su Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (Crna Gora) i Udruženje „Okusi Hercegovinu“ (BiH).

Ukupna vrijednost projekta je 412 464 eura, od čega EU financira 85 posto.

Projekt se provodi 22 mjeseca na područjima općina Trebinje, Nevesinje, Gacko, Bileća, Berkovići, Ravno, Mostar, Stolac i Ljubinje (BiH), te općina Žabljak, Plužine, Šavnik, Nikšić, Mojkovac i Kolašin (Crna Gora).

Kopirati
Drag cursor here to close