Istanbul - Dubrovnik

Prvi avion Turkish Airlinesa sletio u Dubrovnik

Gospodarstvo / Flash | 11. 05. 2016. u 06:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi avion Turkish Airlinesa na novouspostavljenoj liniji Istanbul - Dubrovnik sletio je danas na aerodrom u Dubrovniku, javlja agencija Anadolija.

Po slijetanju aviona u Zračnoj luci Dubrovnik upriličen je svečani doček za Ismail Cenka Dilberoglua, člana Uprave i izvršnog odbora Turkish Airlinesa i njegove suradnike.

Gradonačlnik Dubrovnika Andro Vlahušić osobno je poželio dobrodošlicu turskoj delegaciji te izrazio zadovoljstvo jer su ovim realizirani dugogodišnji pregovori.

Linija Istanbul - Dubrovnik letjet će nekoliko puta tjedno. Dilberoglu je kazao da cilj ove linije nije samo povezati Dubrovnik sa Istanbulom, već sa cijelim svijetom. On je rekao da će ovaj potez doprinijeti turističkom razvoju Dubrovnika.

Veleposlanik Turske u Hrvatskoj Ahmet Tuta je istakao kako je ovo bio projekat na kojem je radio otkako je došao na dužnost veleposlanika u Hrvatskoj. On je naglasio da je današnji dan važan datum u hrvatsko-turskim odnosima.

Svečanom dočeku predstavnika Turkish Airlinesa prisustvovali su muftija islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz ef. Hasanović te glavni imam Dubrovnika Salkan ef. Herić.

Kopirati
Drag cursor here to close