Brojke

Promet turizma u Crnoj Gori 850 milijuna eura

Gospodarstvo / Flash | 13. 02. 2017. u 11:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorski turistički djelatnici očekuju kako će se i ove godine nastaviti s turističkim rastom koji se u prethodnih deset godina u toj zemlji učetverostručio.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić naglasila je kako je 2005. strani turistički promet u Crnoj Gori iznosio 220 milijuna eura, dok je prošle godine dosegao brojku od 850 milijuna eura.

Dodala je kako u tom smjeru nastavljaju dalje, te da očekuju kako će nadmašiti prošlu godinu kada je Crnu Goru posjetilo više od 1,8 milijuna turista, odnosno oko šest posto više nego 2015. godine.

''Ako se ovo promatra s aspekta 'male ekonomije', kakva je Crna Gora koja broji manje od 700 tisuća stanovnika i ugosti skoro tri puta više turista, rezultati i napredak su jasno vidljivi'', kazala je Radak Kukavičić u razgovoru za beogradski Danas.

Pored tržišta Srbije i Rusije, kako je dodala, izraženo je interesiranje turista iz zapadne Europe, prije svega iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, a ove godine očekuju značajniji broj gostiju iz Poljske.

Kopirati
Drag cursor here to close