Pozitivan odgovor

Prihvaćen upitnik za izvoz crvenog mesa i piletine iz BiH

"Dobili smo pozitivan odgovor od saudijske strane, nakon što smo, u suradnji sa Uredom za veterinarstvo BiH''.
Gospodarstvo / Flash | 02. 08. 2022. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je da je Saudijska Arabija prihvatila upitnik iz BiH za izvoz crvenog mesa, mesa peradi i prerađevina od mesa. 

"Dobili smo pozitivan odgovor od saudijske strane, nakon što smo, u suradnji sa Uredom za veterinarstvo BiH i nadležnim entitetskim ministarstvima, aktivno radili na ispunjavanju upitnika i uspješno okončali taj posao", rekao je Košarac.

On je rekao da će u narednom periodu Ured za veterinarstvo BiH od ministarstava poljoprivrede Republike Srpske i Federacije BiH zatražiti da kandidiraju potencijalne objekte za izvoz crvenog mesa i piletine u Saudijsku Arabiju.

Prema njegovim riječima, prihvaćanje upitnika iz BiH značajan je korak ne samo u pogledu mogućnosti izvoza crvenog mesa i piletine, nego i zbog većeg obima vanjskotrgovinskog prometa meda u Saudijsku Arabiju.

"Važno je podsjetiti da nam je odobren izvoz meda u Saudijsku Arabiju, ali je ispunjavanje ovog upitnika bio uvjet da se proširi lista odobrenih izvoznika meda iz Republike Srpske i Federacije BiH na saudijsko tržište", dodao je ministar Košarac.

On je rekao da je otvaranje tržišta Saudijske Arabije dobra prilika i dodatni podsticaj za razvoj domaćih poljoprivrednih kapaciteta.

"Ostajemo privrženi očuvanju postojećih i otvaranju novih tržišta kako bismo doprinijeli unapređenju poslovanja i povećanju obima vanjskotrgovinske razmjene domaćih proizvoda. Osim EU, naš prioritet su tržišta Rusije i zemalja Euroazijske ekonomske unije, Kine, Saudijske Arabije, Izraela, Malezije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i slično", poručio je ministar Košarac.

Kopirati
Drag cursor here to close