Sladoliq

Prezentirano tekuće krmivo na Agronomskom i prehrambeno tehnološkom fakultetu

Gospodarstvo / Flash | 27. 09. 2011. u 10:12 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U amfiteatru Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru danas je upriličena prezentacija tekućeg krmiva "Sladoliq" Sladorane Županja.

Predstavnici Sladorane na prezentaciji su govorili o temama "Razlozi i mogućnosti profesionalne primjene tekućeg krmiva na bazi melase Sladoliq u hranidbi preživača" i "Utjecaj pripravka Sladoliqa u prehrani na energetski status mliječnih krava".

Rukovoditelj Službe za proizvodnju stočne hrane u Sladorani Županja Marko Vučičević kazao je za Fenu kako je ovo druga godina postojanja proizvoda Sladoliq, energetskog krmiva za preživače, te da je to jedinstveni proizvod u srednjoj Europi.

Taj proizvod je, kako je kazao, imao svoj put od Amerike, preko Finske pa do Mađarske. Urađeni su brojni pokusi i proizvod je prilagođen uvjetima srednje Europe.

Vučičević je istaknuo kako se Sladolik naslanja na voluminoznu hranu, a ne na koncentrate, dodavši kako su pokusi pokazali da je on značajan za povećanje proizvodnje mlijeka i za prevenciju bolesti mliječnih krava.

Na prezentaciju su pozvani proizvođači mlijeka i mesa, agronomi, veterinari i studenti.

Kopirati
Drag cursor here to close