Gradnja počinje na jesen

Preko Pelješkog mosta 2022. godine

Gospodarstvo / Flash | 03. 04. 2017. u 12:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak u Dubrovniku kako će izgradnja Pelješkog mosta krenuti ove jeseni, most će biti gotov u roku 3,5 godine od potpisivanja ugovora, dok će ostale faze biti gotove najkasnije do 2022. godine, a u slučaju da projekt ne sufinancira Europska unija, financirati ga u cijelosti Republika Hrvatska.

''Izvođač na projektu Pelješkog mosta trebao bi biti poznat ovo ljeto, a radovi krenuti na jesen'', rekao je Butković u Dubrovniku gdje je održan deveti po redu sastanak radne skupine za izgradnju Pelješkog mosta, javlja Fena.

Butković je ustvrdio kako će od trenutka potpisivanja ugovora Pelješki most biti gotov u roku od 3,5 godine, a dodao je kako će se u drugom krugu natječaja za izvođača bodovati i rok završetka, prenosi Hina.

Rekao je i kako je brza cesta između Dubrovnika i Zračne luke Dubrovnik u planu koji će Vlada usvojiti za nekoliko dana.

"Gotova je studija izvodljivosti, a Hrvatske ceste će sada ugovoriti studiju utjecaja na okoliš. To jest naš prioritet, a sve su to projekti koje moramo pripremiti", naglasio je Butković.

Inače, projekt Pelješkog mosta s pristupnim cestama, kojim će se prometno povezati razdvojeni teritorij Republike Hrvatske, pa tako i Europske unije, bit će dugačak 32.53 km i sastojat će se od tri glavne faze koju čine:

1. Pelješki most (u duljini od 2,4 km)

2. Pristupne ceste na Pelješcu: Duboka (D8) - Zaradeže (D414) (u duljini od 12.04 km)

3. Obilaznica Stona: Zaradeže (D414) - Đonta Doli (D8), (podijeljena je na 2 dijela, odnosno, na usklađivanje D414 između Zaradeže (D414) - Prapratno (D414) i izgradnju obilaznice Prapratno (D414) - Donta Doli (D8) (u duljini od 18.09 km) - stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kopirati
Drag cursor here to close