14.3.

Predstavljamo govornike 9. FMCG Retail Summit Sarajevo

Pred nama je još jedan FMCG Retail Summit Sarajevo, koji već tradicionalno okuplja eminentne govornike kao i predstavnike najjačih kompanija iz BiH i regije na jednom mjestu.
Gospodarstvo / Flash | 08. 03. 2023. u 12:55 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

I ove godine organizatori su u fokus stavili najaktualnija događanja u industriji, te će kroz izvrsne prezentacije govornika i panelista, predstaviti kretanja, promjene i pozitivne prakse koje donose bolje rezultate.

Ustaljeni procesi poslovanja ne mogu donijeti konkurentsku prednost. Aktivnosti koje je neophodno provoditi su stalno praćenje trendova i unapređenje svih segmenata u kompanijama, s posebnim fokusom na ljudske resurse.

Posljednjih godina zaposlenik je izvor novih vrijednosti i bitan faktor o kojem ovisi poslovna strategija, uspjeh na tržištu kao i dugoročni razvoj. Kompanije koje uspiju zadržati kvalitetan kadar, te otvoriti put idejama i sposobnostima ljudi na svim organizacijskim nivoima, su one koje će u budućnosti uspjeti.

Monika Pejčić je HR direktor u kompaniji Pattern za područje Srbije, posjeduje bogato iskustvo upravljanja ljudskim potencijalima. Veliki dio svog poslovnog puta provela je u FMCG industriji, te bila među prvima koji su počeli “uvoziti” radnu snagu na tržište regije. Ona je izvrstan stručnjak, a na konferenciji će prezentirati uspješne projekte koje je i sama implementirala, te tako zaposlenicima ponudila dodatne vrijednosti i ojačala kompanije za koje je tada radila.

Također, moderirat će i tradicionalni panel s predstavnicima vodećih retailera iz BiH, u kojem će sudjelovati Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije u kompaniji Bingo d.o.o. Tuzla, Nihad Imširović, predsjednik Uprave Konzuma i Mercatora, Slavko Sić generalni direktor i predsjednik Uprave Holdina i Energopetrol, te direktor dm BiH Damir Šlosel. Ovaj put poseban fokus stavit će na važnost čovjeka u svakoj kompaniji, te pokušati ponuditi prijedloge kako zadržati kvalitetan kadar i motivirati zaposlenike, te unaprijediti kompletan poslovni ambijent.

Pored ove aktualne teme, u programu će Aleksandar Stevanović, direktor u odjelu strateškog i operativnog savjetovanja PwC Hrvatska govoriti o promjenama navika potrošača i izazovima pred kojima se nalaze maloprodajni lanci u 2023.

Sudionici će moći poslušati “intervju jedan na jedan” s Fabrisom Peruškom, glavnim izvršni direktorom i članom Upravnog odbora Fortenova grupe, o stanju na domaćem i regionalnim tržištima, perspektivama i potencijalima.

Orhan Gazibegović iz kompanije Monri payment, upoznat će nas s novim rješenjima za olakšano plaćanje u trgovinama, a Adnan Begoli iz Info Studija, demonstrirat će i predstaviti iskustvo klijenta sa skladišnim poslovanjem u eri umjetne inteligencije.

Predstavnici Ovnaka Katarina i Valentin Kafadar poslužit će kao inspiracija, te govoriti o uspješnom radu ove kompanije i jubileju koji slave ove godine.

Podatke o stanju na tržištu, kretanjima u pojedinim kategorijama i trendovima predstavit će Josip Pedić iz istraživačke agencije Fokus, kao i glavni analitičar Bloomberg Adria Matteo Mošnja.

Ne smijemo zaboraviti ni panel s predstavnicima proizvođača toplih napitaka u BiH, koji će moderirati Jasmin Vakufac iz Nielsena IQ. On će s predstavnicima Vispaka Ninom Bijedić Mujanović, Srđanom Dabićem iz Grand Kafe, te Hrvojem Miletićem iz Eurovipa, pokušati dati odgovor, kako stvoriti nove lojalne potrošače, unaprijediti kategoriju i ponuditi inovacije na tržištu.

U posljednjem bloku konferencije bit će dodijeljena i priznanja za najistaknutije category managere i Naše heroje.

Podsjećamo Summit se održava 14. ožujka 2023. u Hotelu Hills u Sarajevu, a organizator je marketinška agencija Altermedia i InStore magazine.

Više o Summitu, programu i informacijama za prijave na: www.fmcg-summit.ba

Kopirati
Drag cursor here to close