Redah

Poziv za promociju biciklističke staze 'Ćiro'

Gospodarstvo / Flash | 03. 10. 2016. u 10:43 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jp 'Vjetrenica – Popovo polje', zajedno s Razvojnom agencijom za Hercegovinu REDAH, Turističkom organizacijom Trebinja, Udurgom 'Herzegovina Bike', te općinama Čapljina, Ravno i Neum te partnerima iz Republike Hrvatske, provodi projekt “Bicikliranjem kroz povijest – revitalizacija stare uskotračne željeznice Ćiro”. Projekt 'Ćiro' financiran je od strane Europske Unije a odobren je u sklopu IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – BiH 2007-2013.

Opći cilj projekta 'Ćiro' je doprinijeti povezivanju prekograničnog područja Dubrovačko-Neretvanske županije i Hercegovine kroz uspostavu nove zajedničke turističke ponude, odnosno revitalizirati trasu stare uskotračne željeznice Ćiro kao biciklističku stazu a koja će ujedno imati ulogu svojevrsnog “muzeja na otvorenom” posvećenom prošlosti Ćire.

U svrhu ostvarivanja ovog cilja JP 'Vjetrenica – Popovo polje' provodi i aktivnosti jačanja kapaciteta subjekata u turizmu putem razvoja novih sadržaja - inovativni spoj privatnog smještaja uz koji se gostima nudi cjenovno povoljniji, zabavniji i 'zeleniji' način obilaska područja koje posjećuju s biciklima. Drugim riječima, želi se pružiti podrška postojećim aktivnim subjektima u turizmu na području općina Čapljina, Ravno, Neum i Trebinje kako bi oni bili što konkurentniji, odnosno da prošire svoju postojeću ponudu i pakete s novim elementima. Paralelno s time se želi u konačnici doprinijeti poboljšanju cjelokupne turističke ponude na području spomenutih općina.

Predmet javnog poziva je uspostava novog turističkog sadržaja na području općina Čapljina, Ravno, Neum i Trebinje u sklopu projekta 'Ćiro'.

Putem ovog Poziva, JP 'Vjetrenica – Popovo polje' će dodijeliti odabranim prijaviteljima 56 bicikala i osam setova alata za održavanje bicikala za potrebe poboljšanje turističke ponude na biciklističkoj trasi 'Ćiro'.

Kako bi se osiguralo kvalitetno upravljanje spomenutom turističkom ponudom, putem ovog Poziva se pozivaju potencijalni prihvatljivi prijavitelji da podnesu svoje prijave u kojima će jasno obrazložiti svoj plan upravljanja novom Turističkom ponudom.

Cjelovit poziv kao i svi potrebi obrasci mogu se preuzeti OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close