Dodikova obveza

Potpisat ću ukaz o proglašenju Zakona o radu

Gospodarstvo / Flash | 29. 12. 2015. u 16:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS-a Milorad Dodik kazao je da će potpisati ukaz o proglašenju Zakona o radu i da je to njegova obaveza, nakon donošenja tog zakona u Narodnoj skupštini RS-a.

''Imajući u vidu da je to već učinjeno, naravno da ću potpisati'', rekao je Dodik na najavu Saveza sindikata RS-a da će tražiti od njega da ne potpiše ukaz o proglašenju zakona. Izrazio je žaljenje što je došlo do prosvjeda koje je jučer u Banjoj Luci organizirao Savez sindikata RS-a, istaknuvši da u RS-u postoji prostor za dijalog, ali da se "određene stvari moraju uraditi i kada je teško".

''Politizacija svega toga je besmislena'', naglasio je Dodik. Predsjedništvo Saveza sindikata RS odlučilo je danas na sjednici da će se obratiti Dodiku i tražiti da ne potpiše ukaz o proglašenju Zakona o radu.

Sindikat je najavio da će tražiti i ocjenu ustavnosti procedure donošenja Zakona o radu. Narodna skupština RS-a noćas je usvojila novi Zakon o radu glasovima 49 prisutnih zastupnika. Opozicija je prethodno napustila zasjedanje kada je iz sale izbačena predsjednica Saveza sindikata RS-a Ranka Mišić.

Kopirati
Drag cursor here to close