Liječenje

Potpisan sporazum: Pomoć za 200 ovisnika u HNŽ-u

Gospodarstvo / Flash | 03. 03. 2017. u 13:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije i Sukhrob Khoshmukhamedov, zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH danas su u sklopu projekta ''Održivi odgovor s ciljem smanjenja ovisnosti u Bosni i Hercegovini“ potpisali Sporazum o sufinanciranju s ciljem razmjernog povećanja aktivnosti na smanjenju štete bolesti ovisnosti intravenoznih korisnika droga i zamjenske terapije u liječenju ovisnosti o opijatima u HNŽ.

Na temelju potpisanog Sporazuma, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije za provedbu projekta osigurat će 125.000 KM, a UNDP će omogućiti nesmetanu opskrbu za oko 200 pacijenata u HNŽ, te provesti programe prevencije bolesti ovisnosti. Istaknuto je kako će se suradnjom Vlade i UNDP-a pri nabavi potrebne terapije za liječenje ovisnosti ostvariti značajne uštede, odnosno nabava potrebnih lijekova na ovaj način bit će 50% povoljnija.

Projekt, čiji su implementatori Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, nevladine udruge u HNŽ i UNDP, nastavak je uspješnog desetogodišnjeg programa kojeg je financirao Globalni fond za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije, a koji je završen protekle godine.

Predsjednik Herceg i zamjenik Khoshmukhamedov današnji susret iskoristili su kako bi razgovarali i o ostalim projektima koje UNDP provodi u različitim oblastima na području HNŽ, a čija je ukupna vrijednost 6 milijuna KM.

Potpisivanju Sporazuma nazočni su, također, bili dr. Siniša Skočibušić, direktor Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, Božena Kaltak, voditeljica Regionalnog ureda UNDP-a za Hercegovinu, te Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close