razvoj

Potpisan Memorandum o razumijevanju između HNŽ-a i UNDP-a

Gospodarstvo / Flash | 26. 04. 2016. u 11:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i rezidentna koordinatorica Ujedinjenih naroda i rezidentna predstavnica Razvojnog programa UN-a (UNDP) u Bosni i Hercegovini Sezin Sinanoglu danas su u zgradi Vlade HNŽ-a u Mostaru potpisali Memorandum o razumijevanju između HNŽ i UNDP-a.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg istaknuo je kako je potpisivanje Memoranduma formalizacija suradnje s UNDP-om u nizu projekata koji će se ubuduće raditi. Po njegovim riječima, definiran je okvir suradnje na područjima od zajedničkog interesa, odnosno suradnje po pitanjima smanjenja siromaštva kroz upošljavanje, te povećanje prihoda i integriranje najugroženijih skupina u društveni i razvojni proces.

''Zajedno s UNDP-om radimo našu prvu integriranu multisektorsku strategiju razvitka HNŽ-a do 2020. godine, ali i niz drugih konkretnih projekata, prije svega iz segmenta energije i okoliša, posebice kada su u pitanju projekti energetske učinkovitosti, javni objekti, škole, domovi zdravlja itd.'', kazao je Herceg.

Rezidentna koordinatorica UN-a i rezidentna predstavnica UNDP-a zahvalila je Hercegu što su, kako je kazala, prihvatili biti njihov partner.

''Mi dijelimo viziju s predsjednikom i Vladom HNŽ-a u vezi s inkluzivnim i održivim razvojem. Naš cilj je poboljšati život svih građana u ovoj županiji. Želimo promicati koherentni razvoj i da uključimo u taj razvoj i život sve skupine u društvu, uključujući i one najosjetljivije'', istaknula je Sinanoglu.

Objasnila je kako su se kao organizacija obvezali na ruralni razvoj i na promicanje zaštite okoliša kao i smanjenje rizika raznih nesreća, te da će potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju proširiti suradnju i na druga područja, uključujući područje zelenog ekonomskoga razvoja.

Kopirati
Drag cursor here to close