Fali novca

Porezna uprava prijeti pljenidbom

Gospodarstvo / Flash | 16. 09. 2016. u 09:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Poreske uprave Republike Srpske upozorili su da će intenzivirati aktivnosti na prinudnoj naplati poreza na nekretnine, koristeći sve zakonski raspoložive mjere, od blokada računa, pljenidbe pokretne imovine do upisa hipoteka na nepokretnu imovinu, kao krajnje mjere naplate ove poreske obveze.

Pozvali su sve poreske obveznike ovog općinskog prihoda da izmire drugu ratu svoje obveze po poreznom računu za 2016. godinu, kao i eventualno još neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina.

Napominju kako je propisani rok za uplatu druge rate do kompletnog iznosa najkasnije do 30. rujna ove godine.

Svim vlasnicima nepokretnosti u RS-u, koji nisu platili dospjele obveze poreza na nepokretnosti, iznos će biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate.

Poreska uprava RS-a poziva i sve one koji još nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identificira Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti, a vlasnicima uručeni računi s obračunatim kamatama i novčanom kaznom od 500 KM do 1.500 KM za fizičke osobe te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravne subjekte, po neprijavljenoj nekretnini.

Kopirati
Drag cursor here to close