Nije na dnevnom redu

Još uvijek nećemo znati kakav će biti sadržaj, vrsta i cijena Mostar PASS kartice

Još uvijek nećemo znati kakav će biti sadržaj, vrsta i cijena kartice
Gospodarstvo / Turizam | 21. 03. 2023. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rasprava o Mostar PASS kartici, te sadržaj, vrsta i cijena kartice, nisu se našle na dnevnom redu 31. sjednice Gradskog vijeća, koja je započela danas u 10 sati.

Ove točke nisu dobile potrebnu većinu da se uvrste na dnevni red, a za obe točke glasovalo je 14 zastupnika, 4 su bila protiv a 12 suzdržano.

Inače, nakon što su skinute dvije točke s dnevnog reda, Radmila Komadina, savjetnica Grada Mostara, dodala je na dnevni red ove odluke, na a predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić, kazao je prije glasovanja za ove odluke ne treba usvojiti radi odnosa Grada i uprave prema Vijeću, jer sjednice dostavljaju prije održavanja sjednice Vijeća.

''Mislim da je vrijeme da se uozbilji Gradska uprava kada su u pitanju materijali koji dolaze Gradskom vijeću'', kazao je Marić.

Podsjetimo u siječnju, na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara donesena je Odluka o uvođenju Mostar PASS - turističke kartice.

Mostar Pass je kartica namijenjena turistima i posjetiteljima kojoj je cilj povećati posjećenost kulturnih sadržaja i znamenitosti, te ponuditi dodatni alat za pregled odredišta kako bi imali ispunjen i kvalitetan boravak u gradu.

Kartica nudi sljedeće pogodnosti: turistički potencijali na jednom mjestu, kupnja proizvoda u trgovinama i obrtničkim radnjama, konzumacija hrane i pića u mostarskim ugostiteljskim objektima, noćenje u hotelima, motelima i drugim smještajnim objektima, posjete muzejima, sakralnim objektima, galerija, radionicama i drugim atrakcijama, te kulturnim događajima i sličnim manifestacijama.

Mostar Pass kartica bit će kreirana na online platformi prema kojoj će korisnik nakon kupovine iste dobiti svoju potvrdu u formi QR codea koji će biti moguće očitati na ulazima u objekte koji se nalazi u turističkoj ponudi.

Gradsko vijeće Grada Mostara treba donijeti Odluku o cijenama kartica najkasnije u roku od tri mjeseca prije početka njezine primjene, a prihodi ostvareni od prodaje Pass kartice idu u Proračun Grada Mostara.

Promoviranje Mostar Pass kartice bit će uneseno u marketinški plan Grada, kao i putem marketinških organizacija, turističkih agencija, Turističke zajednice Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanske županije i Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close