Siva ekonomija

Otkriveno 36 radnika 'na crno'

Gospodarstvo / Flash | 08. 06. 2017. u 12:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjih 15 dana mjeseca svibnja kantonalni tržišno-turistički i inspektori rada izvršili su ukupno 240 timskih kontrola s ciljem suzbijanja sive ekonomije i rada 'na crno' na području Kantona Sarajevo, potvrđeno je Feni iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) KS.

Zbog utvrđenih nedostataka su izdali 136 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 158.900 KM, a donijeli su i pet rješenja, od čega četiri o zabrani rada ugostiteljskih objekata i jedno o otklanjanju utvrđenih nedostataka, kazala je Feni glasnogovornica KUIPKS-a Vildana Brdarić.

Prilikom vršenja inspekcijskih nadzora izdali su: 67 prekršajnih naloga zbog kršenja odredaba Zakona o radu FBiH, 50 prekršajnih naloga zbog kršenja odredaba Zakona o fiskalnim sustavima FBiH, osam prekršajnih naloga zbog kršenja odredaba Zakona o kontroli cijena FBiH, šest prekršajnih naloga zbog kršenja odredaba Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti FBiH, šest prekršajnih naloga zbog kršenja Zakona o zaštiti potrošača BiH i jedan prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH.

Kantonalni inspektori rada su prilikom navedenih kontrola otkrili i 36 radnika 'na crno', kazala je Brdarić.

Pojačani timski nadzori inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS bit će nastavljeni i u sljedećem razdoblju.

Kopirati
Drag cursor here to close