Važni koraci

Osigurati efikasnu primjenu odredbi o oduzimanju imovine pribavljene kaznenim djelom

Gospodarstvo / Flash | 16. 05. 2016. u 13:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Ministarstva pravde o Izvještaju o procjeni Konferencije strana potpisnica CETS-a br. 198 – Varšavska konvencija.

Ministarstvo pravde BiH će Izvještaj o procjeni Konferencije strana potpisnica Konvencije Vijeća Europe o pranju, traženju, privremenom i trajnom oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalom i financiranjem terorizma dostaviti nadležnim državnim, entitetskim i institucijama Brčko Distrikta BiH radi provođenja preporuka i zaključaka ove konferencije.

Ministarstvo pravde organizirat će sastanak s predstavnicima ovih institucija radi praćenja provođenja preporuka i zaključaka Konferencije strana potpisnica, a radi pripreme zbirnog izvještaja koji će naredne godine biti predstavljen na konferenciji, navedeno je u priopćenji Vijeća.

U Informaciji se navodi da je Konferencija potpisnica, nakon 7. plenarne sjednice, konstatirala da je  Bosna i Hercegovina poduzela važne korake kako bi se osigurala usklađenost državnog zakonodavstva s odredbama Varšavske konvencije.

Nadležnim tijelima u BiH preporučeno je, između ostalog, da osiguraju efikasnu primjenu odredbi o oduzimanju imovine pribavljene kaznenim djelom, kao i upravljanju privremeno i trajno oduzetom imovinom, usuglašavanju kaznenih odredbi pranja novca u sva četiri kaznena zakona u BiH te unapređenju propisa u oblasti međunarodne pravne pomoći.


Kopirati
Drag cursor here to close