Zbog dugovanja

Općini Bileća isključena struja

''Taj dug se taložio posljednjih 10 – 15 godina, gomila se tako da Bileća duguje oko 20 milijuna prema različitim dobavljačima, uglavnom dug je prevelik da bi se Općina mogla sama iznijeti sa tim problemom'', rekao je Veselin Vujović.
Gospodarstvo / Flash | 22. 02. 2022. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: Internet / Bileća

Općina Bileća u velikoj je financijskoj krizi zbog dugovanja koja dosežu i do 20 milijuna KM. Zbog toga je jutros Općini Bileća isključena struja, potvrđeno je za N1.

Načelnik Općine Bileća, Veso Vujović potvrdio je za N1 kako je zbog dugova isključena struja Opštini. Kaže, upozoravao je više nivoe vlasti i javnost da će do ovakvog scenarija doći, do kolapsa, bankrota Opštine, no finansijska pomoć i dalje izostaje.

Načelnik Vujović kaže da su sljedeći koraci isključivanje javne rasvjete, a ono što ga najviše brine je isključivanje struje u vrtićima i školama.

Podsjećamo, o ovom problemu u Bileći N1 je pisao još u prosincu, a Vujović je tada kroz razgovor kazao kako se dugovi gomilaju godinama, te da ih je aktualno rukovodstvo naslijedilo od prethodne vlasti na čelu sa Miljanom Aleksićem, načelnikom u dva mandata.

''Taj dug se taložio posljednjih 10 – 15 godina, gomila se tako da Bileća duguje oko 20 milijuna prema različitim dobavljačima, uglavnom dug je prevelik da bi se Općina mogla sama iznijeti sa tim problemom'', rekao je Veselin Vujović, načelnik Bileće.

Duguje se i uposlenicima Općine. U protekloj godini isplaćeno je ukupno devet plaća, a 65 posto godišnjeg proračuna izdvaja se za plaće radnika. Od 2016. godine do danas na proračun je primljeno oko 100 radnika, te je trenutno na općinskom proračunu njih 285. Prema riječima načelnika, pola od toga bio bi realan broj zaposlenih, zbog čega će prvi korak biti ukidanje radnih mjesta, od čega radnici i strahuju.

Ipak, prva mjera je ukidanje struje Općini, što se čini posebno ironičnim jer se upravo u Bileći nalazi najveće akumulaciono jezero za proizvodnju struje.

Kopirati
Drag cursor here to close