Podignut kvalitet života

Općina Prozor-Rama utemeljuje poduzeće za javni prijevoz

Gospodarstvo / Flash | 31. 01. 2017. u 10:37 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Prozor-Rama osnovat će novo javno poduzeće koje će obavljati javni prijevoz na relacijama koje povezuju rubne dijelove općine i grad Prozor.

Novo poduzeće prijevoz će obavljati sukladno potrebama stanovništva, realnim mogućnostima javnog poduzeća, po mogućnosti najmanje jednom dnevno, tijekom cijele godine.

Prijevoz će obavljati kvalitetnim, sigurnim vozilima, obučenim i sigurnim vozačima, a osim lokalnog javnog prijevoza, poduzeće može biti osposobljeno za međugradski i međudržavni javni prijevoz, najavili su iz ramske općine.

Za prijevoz učenika osnovnih škola i Srednje škole Prozor, ta općina u 2015. godini izdvojila je 935 966 maraka, dok je u 2016. godini na prijevoz učenika potrošeno 790 000 maraka.

Namjera je da te poslove preuzme novo javno poduzeće, čime bi se u općinskom proračunu ostvarile znatne uštede, a ujedno bi se otvorila i nova radna mjesta.

"Utemeljenjem poduzeća za javni prijevoz putnika podići će se kvaliteta života stanovnika općine Prozor-Rama kroz olakšanje komunikacije između Prozora kao općinskog središta i okolnih naselja, uz mogućnost međugradskog i međudržavnog prijevoza, a zasigurno će se poboljšati i turističke mogućnosti naše općine", poručuju iz Općine Prozor-Rama.

Kopirati
Drag cursor here to close