Grantovi

Općina Prozor-Rama dijeli nepovratna sredstva za pokretanje posla

Gospodarstvo / Flash | 18. 04. 2016. u 12:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Prozor-Rama objavila je javni poziv za odabir korisnika grant sredstava po Programu poticaja za zapošljavanje u toj općini.

Naime, predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava iz sredstava za poticanje zapošljavanja na području općine Prozor-Rama za 2016. godinu.
Korisnici sredstava mogu biti fizičke i pravne osobe – obrti, mala i srednja poduzeća koja ostvaruju povećanje uposlenih na poslovima proizvodnje i prerade, na području općine Prozor- Rama, dok podnositelji trebaju ispunjavati sve zakonom predviđene uvjete za djelatnost po kojoj traže poticaj za zapošljavanje.

Grantovi, odnosno nepovratna sredstva će se dodjeljivati korisnicima po utvrđenim kriterijima i po prihvaćenim programima isključivo za povećanje broja uposlenih u oblastima proizvodnje tekstila, odjeće, kože, papira i papirnih proizvoda, kemikalija i kemijskih proizvoda te gume i plastičnih masa, baznih metala, metalnih proizvoda. Pored spomenutih oblasti, sredstva za povećanje zaposlenosti biti će izdvojena i za oblasti proizvodnje računala, električne opreme, te proizvodnju strojeva i uređaja, kao i u drvnoj i prerađivačkoj industriji te proizvodnji namještaja.

Visina sredstava biti će usklađena sa brojem novouposlenih djelatnika i rokom u kojem je korisnik obvezan zadržati ugovorenu uposlenost, a koja se može korigirati očekivanim utjecajem na neizravnu zaposlenost na području općine Prozor – Rama do 20 posto.

Poticaj za zapošljavanje odobravat će se za mala ulaganja u kojima investitori nemaju potrebu za dokazivanjem većih ulaganja, ali i za veća ulaganja koja planiraju investitori, za najmanje tri novouposlena djelatnika, priopćeno je iz te Općine.

Kopirati
Drag cursor here to close