HNŽ

Okončana višegodišnja trakavica u vezi s kupoprodajom hotela 'Zenit' u Neumu

Agenciji za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije naloženo je da zaključi ugovor o prodaji 79,73 posto državnog kapitala u gospodarskom društvu HTD ZENIT-BRO d.o.o. Neum, prema uvjetima iz ponude tužitelja, kompanije ''Bingo''.
Gospodarstvo / Flash | 30. 01. 2024. u 07:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Višegodišnja trakavica u vezi s kupoprodajom hotela ''Zenit'' u Neumu konačno je dobila pravosudni epilog, piše Avaz.

Tako je pravomoćnom presudom Županijskog suda u Mostaru Agenciji za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije, kao prvooptuženom, naloženo da zaključi ugovor o prodaji 79,73 posto državnog kapitala u gospodarskom društvu HTD ZENIT-BRO d.o.o. Neum, prema uvjetima iz ponude tužitelja, kompanije ''Bingo'' eksport-import Tuzla, i to u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti ove presude.

''U slučaju da Agencija za privatizaciju HNŽ ne postupi u ostavljenom roku, ova presuda će zamijeniti ugovor o prodaji 79,73 posto državnog kapitala u gospodarskom društvu HTD ZENIT-BRO d.o.o. Neum'', navedeno je, između ostalog, u presudi.

Tužitelj je dužan, navedeno je, na račun proračuna HNŽ uplatiti iznos od 2,5 milijuna KM. Naime, toliko je iznosila ponuđena kupoprodajna cijena, kada je ''Bingo'', još u rujnu 2015. godine, ocijenjen kao najbolji ponuđač za prodaju 79,73 posto državnog kapitala u gospodarskom društvu HTD ZENIT-BRO d.o.o. Neum.

Unatoč tome, u Agenciji za privatizaciju HNŽ su godinama odbijali zaključiti ugovor s tuzlanskom kompanijom, odnosno svoj potpis nije htio staviti Dragan Bevanda, zamjenik direktora. U međuvremenu su se drugi sudionici tendera žalili, pokretani su upravni sporovi, kao i revizija pred Vrhovnim sudom FBiH čiji je krajnji ishod bio u korist kompanije ''Bingo'', a koja se obavezala da će u ''Zenit'' investirati 30 milijuna KM u prve tri godine poslovanja, kao i da će zaposliti nova 72 radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close