Gradska vijećnica

Održano javno izlaganje Nacrta Prostornog plana Širokog Brijega

Prezentaciju je vodio predstavnik izrađivača plana Krešimir Šaravanja koji je obrazložio nove prijedloge za uvrštavanje u prostorni plan.
Gospodarstvo / Flash | 09. 03. 2018. u 20:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno izlaganje Nacrta prostornog plana Širokog Brijega održano je u petak u prostorijama Vijećnice tog grada na kojemu je, uz ostalo, upozoreno na važnost donošenja tog dokumenta.

Pomoćnik za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Širokog Brijega Borislav Zovko uvodnim izlaganjem prisutne je upoznao o dosadašnjem tijeku izrade plana, kao i o važnosti tog dokumenta za Grad Široki Brijeg, naglasivši iznimno važnim da se u donošenju, kako ovoga tako i drugih prostorno-planskih dokumenta, omogući sudjelovanje javnosti.

Prezentaciju je vodio predstavnik izrađivača plana Krešimir Šaravanja koji je obrazložio nove prijedloge za uvrštavanje u prostorni plan, među kojima su i zaštitna zona vrela Žvatić, točkaste izmjene proširenja građevinskih zona na lokalitetu Crnač, Oklaji, Zavoznik, Mokro, Turčinovići, Buhovo i Knešpolje, proširenje industrijske zone Visoka Glavica, formiranje gospodarske zone "Kraljica", planiranje mješovite zone "Osoje".

Na kraju prezentacije održan je sastanak Savjeta za izradu Prostornog plana, koji će u vrlo kratkom roku dati očitovanje na Nacrt prostornog plana Širokog Brijega, a koje je potrebno prije utvrđivanja konačnog prijedloga prostornog plana, objavljeno je na službenim stranicama Grada Širokog Brijega.

Podsjeća se kako je, pored javnog izlaganja, od 19. veljače 2018. do 6. ožujka 2018. godine održan i javni uvid Nacrta prostornog plana, čime je omogućeno sudjelovanje javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close