Buna i Bunica

Održana velika ekološka akcija na Buni u organizaciji SEUH-a

Gospodarstvo / Flash | 04. 08. 2012. u 16:59 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika ekološka akcija čišćenja rijeka Bune i Bunice u organizaciji Sportsko ekološke udruge Hercegovina održana je u subotu 4. kolovoza 2012. godine.

Tridesetak ronilaca i instruktora iz BiH, zemalja regije i Europske Unije, te mnogobrojnih građana Mostara i naselja Buna odazvalo se pozivu Udruge, te su uz sve napore uspjeli očistiti veliki dio planiranog područja.

''Na ovu akciju odlučili smo se, jer smo svjesni u kakvom se ekološkom stanju nalazi Sportsko-rekreacijski centar Buna, odnosno priobalja rijeka Bunice i Bune. Želimo vratiti ovom prostoru stari sjaj, te učiniti da on bude ono što je nekad bio, a to je poželjno mjesto za odmor i rekreaciju“,istaknuo je predsjednik SEUH-a dr. Zoran Trninić.

Svojim prisustvom akciju je podržao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je izrazio zahvalnost Sportsko ekološkoj udruzi Hercegovina na odličnoj ideji i hvale vrijednom projektu.

''Grad Mostar podupire svaku ekološku akciju, svaku inicijativu u pogledu očuvanja okoliša i ekologije. Nadamo se da će u skorije vrijeme biti još više ovakvih i sličnih akcija i inicijativa'', poručio je Bešlić.

U ekološkoj akciji sudjelovali su: Ekološka udruga Buna, Guwa Mostar, KK Neretva Mostar, RK Poseidon Mostar, RK Neretva, SREK Vidra Ljubuški, RK Buško Blato Livno, RK Iglun Neum, RK Odisej Klek, RK H-Vidra Split, RK Župa Dubrovačka, RK Periska Ploče, RK Bofor Viganj, Udruženje ribolovaca Neretva 1933 Mostar, Biciklistički klub Mostar, HGSS, GSS, Ragbi klub Herceg, te prijatelji ronioci iz Njemačke. Ekološku akciju podržao je i predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza Kamilo Čuljak, koji je i jedan od sudionika akcije.

SEUH Mostar će u skorije vrijeme organizirati slične ekološke akcije, te će formirati sportske sekcije za koje se ukaže interes, s naglaskom na one sekcije koje su vezane uz sportove na vodi. U suradnji sa Sveučilišnim profesorima, planirano je i organiziranje javnih tribina vezanih za teme ekologije i okoliša.

Kopirati
Drag cursor here to close