Ravno

Održana radionica u okviru projekta 'Bicikliranjem kroz povijest'

Gospodarstvo / Flash | 16. 06. 2016. u 07:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekla dva dana u Ravnom je održana trening-radionica za turističke djelatnike u okviru projekta revitalizacije stare uskotračne pruge Ćiro "Bicikliranjem kroz povijest".

Interes za radionicu pokazali su prvenstveno dionici privatnog sektora, kao što su obiteljska gospodarstva, smještajni objekti i restorani, ali i servisni centri, udruženja i biciklistički klubovi.

Prvi dan svi sudionici iz javnoga i privatnoga sektora sudjelovali su u radionici na temu "Razvoj cikloturizma i potporne djelatnosti", dok je drugi dan bio rezerviran za radionice s interesnim skupinama po temama: novi život bicikla kao važnoga prijevoznoga sredstva urbanih aglomeracija Europe, dinamičan razvoj cikloturizma kao posljedica biciklističke mobilnosti u Europi, glavne skupine cikloturista i karakteristike, cikoturistička infrastruktura, potporne djelatnosti cikloturizmu, marketing i prodaja.

Projekt "Bicikliranjem kroz povijest" financira Europska unija kroz Program prekogranične suradnje: Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013, a implementator projekta je Javno poduzeće Vjetrenica – Popovo polje.

Projekt se provoditi na području Hercegovine, u općinama Mostar, Čapljina, Neum, Ravno i Trebinje te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u općini Konavle (Republika Hrvatska).

Partneri u projektu su: Regionalna razvojna agencija REDAH, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bike“, Turistička zajednica Općine Konavle, te turističke organizacije Trebinja, Čapljine, Ravnog i Neuma.

Svrha projekta je doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine razvojem nove zajedničke turističke ponude - biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom "Ćiro", priopćeno je iz JP Vjetrenica – Popovo polje.

Kopirati
Drag cursor here to close