Jablanica

Održan sastanak radne grupe za izradu akcijskog plana za zapošljavanje

Gospodarstvo / Flash | 03. 03. 2017. u 16:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi sastanak radne grupe, u okviru implementacije projekta 'RAST', financiranog od strane američke agencije USAID, upriličen je u petak u dvorani za sastanke Općinskog vijeća Jablanica.

Sastanku su osim članova radne grupe na čelu sa Salemom Dedićem, načelnikom općine Jablanica, nazočili i predstavnici CRS-a Vojislav Ivanović i Admir Vranić, te predstavnici regionalne agencije REDAH Ivica Sivrić i Himzo Tule, koji su upriličili prezentaciju na temu "Izrada lokalnog akcijskog plana za zapošljavanje".

Ivica Sivrić kazao je u izjavi za medije kako je povod današnjeg sastanka izrada akcijskog plana zapošljavanja za općinu Jablanica, koji se financira od strane CRS-a odnosno u okviru USAID-ovog projekta "Restoring Accountability and supporting Transformation" (RAST).

"To je nastavak aktivnosti općine Jablanica, koja je aplicirala za BFC certifikat, tako da je ovaj dokument, ustvari jedan od kriterija koji općina Jablanica treba da ispuni, kako bi dobila taj certifikat. Većina dokumentacije već je predočena REDAH-u, koji je koordinacijsko tijelo za BFC certifikat na području Federacije BiH", kazao je Sivrić.

Istaknuo je kako je REDAH izabran od strane CRS-a kako bi zajedno s djelatnicima općine Jablanica, napravio zajednički dokument, lokalni i akcijski plan zapošljavanja.

"To je jedan niz aktivnosti kroz pilot projekt. REDAH i općina Jablanica su aplicirali jedan zajednički projekt koji je ušao u uži izbor, a radi se o Centru za obradu kamena "COK", gdje bi trebalo da se ostvare nova zapošljavanja. Kroz ovaj dokument će biti obuhvaćeni i drugi sektori u općini Jablanica, a cilj je da se dobiju određene mjere i preporuke, koje bi koristile općini, kako bi smanjila nezaposlenost te povećala broj zaposlenih ili eventualno promijenila neke stvari u budućnosti, s tim da se sve to naslanja na integralnu strategiju razvoja općine Jablanica", istaknuo je Sivrić

Kopirati
Drag cursor here to close