UNO

Od Sarajevske pivare prinudno naplaćeno 10.7 milijuna KM poreza

Gospodarstvo / Flash | 03. 11. 2016. u 13:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za neizravno oporezivanje BiH je u postupku prinudne naplate od dužnika "Sarajevska pivara" d.d. Sarajevo naplatila iznos od 10.761.991,26 KM.

Navedenim iznosom, koji je dužnik u postupku prinudne naplate uplatio na Jedinstveni račun UNO, izmirio je sve svoje dospjele, a neizmirene obveze, priopćeno je iz UNO.

Tijekom deset mjeseci 2016. godine UNO je ukupno prinudnim putem naplatio 96.540.519,72 KM dugovanja po osnovu PDV-a.

Zakonom o postupku prinudne naplate neizravnih poreza definiran je način i redoslijed kojim UNO vrši proceduru naplate dugovanja.

Pored blokade računa i zaplijene novca od osoba koje ne izmiruju svoje obveze u skladu sa zakonskim rokovima, od prošle godine UNO je počeo s nekim novim metodama prinudne naplate, kao što je prodaja vrijednosnih papira putem Banjalučke i Sarajevske burze.

Također, UNO je krenuo i u prodaju nepokretne imovine date u zalog radi osiguranja plaćanja dugova ili zaplijenjene u postupcima prinudne naplate.

''UNO već duže vrijeme javno objavljuje popise najvećih dužnika na svojoj web stranici i informacija o najvećim dužnicima potpuno je javna i transparentna, tako da svi zainteresirani mogu vidjeti koje su kompanije dužne i koliki je njihov iznos dugovanja za neizravne poreze'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close