Kampus Sveučilišta

Došlo proljeće, obnova na čekanju: Mostarski rekreativci u neredu i mraku

Prema prvotnim najavama rekonstrukcija je trebala početi na jesen 2017.
Gospodarstvo / Flash | 11. 04. 2018. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekonstrukcija igrališta kampusa Sveučilišta u Mostaru, poznato kao Vojničko, trebala je započeti do početka proljeća, rečeno je ranije iz Studentskog zbora za Bljesak.info. No, do sada nema naznaka da će doći do nekih radova. 

Naime, u planu i programu djelovanja Studentskog zbora (SZ) za akademsku godinu 2017/18. navedeno je, kako je za obnovu igrališta potrebno izdvojiti 50.000 KM.

''Za sada imamo osiguranih 20.000 KM za obnovu igrališta unutar kampusa Sveučilišta u Mostaru. Iako se odustalo od prvobitnog projekta i rekonstrukciji koja iznosi gotovo 300.000 KM, potrebno je zajednički poduprijeti planove novog vodstva Sveučilišta ali i zajednički raditi na tome da obnovimo igralište sukladno našim mogućnosti koje su negdje do 50.000 KM. Ukoliko bude potrebno moramo izdvojiti dodatna sredstva za uređenje i izgradnju street workout parka'', stoji u planu i programu SZ, objavljenog na njihovoj stranici.

Prema prvotnim najavama rekonstrukcija je trebala početi na jesen 2017.

''Ranija izjava je bila 23. rujna 2017. godine, tj. prije dolaska novog menadžmenta na vodstvo Sveučilišta. U razgovoru sa novim vodstvom odlučeno je da se ide drugačijom strateškom fazom razvoja, a vodstvo Sveučilišta odlučit će gdje će se sredstva od 500 tisuća HRK preusmjeriti'', rečeno je ranije za Bljesak.info.

Za projekt obnove, unatoč navođenju u planu i programu rada Studentski zbor se ograđuje, zbog toga što Zbor ''nije odgovoran za taj projekt'', nego, Rektorat Sveučilišta. Rektorat na svojim stranicama nema transparentno objavljen proračun.

Dok Rektorat mostarskog sveučilišta objelodani odluku o obnovi Vojničkog, rekreativci će, kao i prethodnih godina, i dalje igralište koristiti samo za trčanje jer sudeći po trenutnom stanju, nema uvjeta za igranje nekog drugog sporta na njemu.

Kopirati
Drag cursor here to close