Igralište u Mostaru

Novac za izgradnju 'Vojničkog' na računu, u pripremi i novo ime

Gospodarstvo / Flash | 07. 03. 2017. u 13:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Novac za izgradnju sportskog igrališta je na računu'', potvrdio je to za Bljesak.info Franjo Takač, s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, na upit oko projekta obnove igrališta poznatog kao 'Vojničko' a koje se nalazi u kampusu mostarskog sveučilišta.

Takač je istaknuo kako je glavninu novca za ovaj projekt donirala Vlade Republike Hrvatske, dok je dio za obnovu izdvojio i Grad Mostar. O brojkama, odnosno samoj cijeni radova zasada nismo dobili više detalja no više će, kako je istaknuto sa Sveučilišta, biti poznato sljedećih dana.

''Kroz desetak dana ćemo zasigurno imati više informacija, i o cijeni radova ali i o tenderu kojeg skoro namjeravamo raspisati a koji će se odnositi na izvođače i sami projekt obnove igrališta'', dodao je Takač i istaknuo kako za sada može reći da će projekt biti završen u ovoj godini.

Inicijativa obnove igrališta krenula je još 2016. godine kad je i bivše vodstvo Studentskog zbora iznijelo ideje o rekonstrukciji te projektu koji su, kako je istaknuto ranije, uradili u suradnji s Građevinskim fakultetom.

''Na čelu s dekanom Ivanom Lovrićem i asistentom Čuturom s Građevinskog fakulteta napisan je cijeli projekt rekonstrukcije Vojničkog igrališta. Dakle radit će se sve, sve će biti očišćeno, postavit će se cijevi, instalacije za oborinske vode, novi beton, ostat će tereni za košarku i mali nogomet, obnovit će se staza za trčanje, kada projekt bude završen, igralište će biti moderno i prilagođeno svim standardima'', rekla je ranije za Bljesak.info Janja Marušić, tadašnja predsjednica Studentskog zbora.

U ranijem objašnjenju je naglašeno kako bi se samim 'presvlačenjem', odnosno betoniranjem terena uskoro pojavili problemi, te bi igralište poplavilo odmah nakon prve kiše s toga bi se pristupilo kvalitetnijim radovima čija bi vrijednost iznosila 140.000 KM.

I trenutno vodstvo ove organizacije prepoznalo je važnost ovog projekta, kako za same studente tako i za građane Mostara koji oskudijeva sportskim igralištima, a nema ni sportsku dvoranu.

''Inicijativa je ranije krenula od Studentskog zbora, no Sveučilište je zapravo zaslužno za cijeli projekt i mi smo tu da podupremo maksimalno čitavu inicijativu'', rekao je za Bljesak.info Marko Džoić, predsjednik Studentskog zbora.

Džoić je dodao kako će studenti uz potporu samog projekta pokrenuti i inicijativu promjene imena koje je ostalo iz nekog drugog razdoblja.

''Ono što bi željeli je da ovo igralište koje će biti dostupno svima, ima i neko drugačije ime. Tako planiramo pokrenuti inicijativu da to bude ili 'Studentsko igralište' ili jednostavno gradsko kako i priliči'', rekao je Džoić.

Kopirati
Drag cursor here to close