Tomislavgrad

Objavljeni novi natječaji za izgradnju vodovoda i kanalizacije

Gospodarstvo / Flash | 26. 04. 2016. u 19:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Tomislavgrad je objavila dva nova natječaja iz programa izgradnje vodovoda i kanalizacije, financirana kreditnim sredstvima Europske investicijske banke(EIB).

Procijenjena vrijednost oba ova projekta je oko 5,5 milijuna KM a njihovim završetkom općina Tomislavgrad će u cijelosti implementirati sva kreditna sredstva EIB-a.

Prvim natječajem predviđen je nastavak izgradnje kanalizacijskih kolektora, rekonstrukcija i izgradnja vodovoda u kanalizacijskim zonama A i B, Ulica Mijata Tomića (od zgrade staroga hotela do skretanja prema Segetu), Ulica Andrije Kačića Miošića, Ulica dr. Mije Ferića, Ulica kneza Branimira, Ulica Zrinsko-Frankopanska, Ulica Hrvoja Vukčića – Hrvatinića izgradnja nove vodospreme Rudine te izgradnja distribucijskih cjevovoda u Senici i Bučićima. Planirani rok izvođenja radova je 365 dana.

Završetkom postupka izvlaštenja zemljišta na lokaciji budućega uređaja za pročišćavanje otpadnih voda objavljen je i natječaj za projektiranje i njegovu izgradnju. Natječaj će biti otvoren 27. lipnja ove godine, a rok završetka je 20 mjeseci.

Završetkom ovih i već započetih poslova na radost svih stanovnika Tomislavgrada bit će konačno riješeno pitanje vodoopskrbe i kanalizacije, a time i dugogodišnje pitanje otvorene kanalizacije u kanalu Tabašnice, kojom će ubuduće teći samo oborinske vode.

Također, izgradnjom uređaja za pročišćavanje ubuduće neće biti niti otvorenog izlijevanja kanalizacijskih voda u rijeku Šujicu, navodi se u općinskom priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close