Uz imena vlasnika

Objavljen popis privatnih zdravstvenih ustanova u HNŽ-u

Gospodarstvo / Flash | 27. 01. 2017. u 12:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije okončalo je aktivnosti u svezi s ažuriranjem rješenja kojim se utvrđuje ispunjenost uvjeta prostora, opreme i kadra za privatne poliklinike, privatnu praksu kao i ispunjenje potrebnih uvjeta za obavljanjem dopunske djelatnosti sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj skrbi kao i propisima donesenim temeljem tog Zakona.

Prema popisu Vlade HNŽ-a, u ovoj županiji nalazi se sedam poliklinika: Zdravstvena ustanova Poliklinika ''VITALIS“, Privatna zdravstvena ustanova "Stomatološka poliklinika Jurišić", Zdravstvena ustanova Poliklinika HIPOKRAT“ Mostar, Zdravstvena ustanova Poliklinika "H" Mostar, Privatna zdravstvena ustanova ''Stomatološka poliklinika dr. Pinjić“, Poliklinička zdravstvena ustanova "ENDO-PLUS" i Zdravstvena ustanova Poliklinika ''Arbor Vitae dr Sarid“ Mostar.

Uz to, na popisu su i četiri medicinsko-biokemijska laboratorija: Zdravstvena ustanova Medicinsko biokemijski laboratorij "C LAB" Mostar, P.Z.U. medicinsko-biokemijski laboratorij ''VELE-LAB M“, Zdravstvena ustanova Poliklinika ''Arbor Vitae dr Sarid“ Mostar i Privatni medicinsko-biokemijski laboratorij "MEDLAB" Čapljina.

Dopunska zdravstvena djelatnost u HNŽ-u registrirana je na pet osoba.

Za Stomatološku ordinaciju dr. Šarac kao nositelj odobrenja naveden je Zdenko Šarac, dok je za ustanovu ''Dr. Adila Muminagić-Pašić'' kao nositelj odobrenja imenovana Adila Muminagić-Pašić. Ginekološka ordinacija dr. Miroslav Beusa kao nositelja odobrenja navodi Miroslava Beusa, dok je njegov kolega Hasan Redžić nositelj odobrenja za Ginekološku ordinacija ''Dr. Hasan Redžić''. Mirsad Džajić navodi se kao nositelj odobrenja za oftamološku ordinaciju dr. Džajić.

Devet osoba obavlja privatnu praksu u zdravstvenim ustanovama na području HNŽ-a. Njihova imena, kao i imena ustanova u kojima obavljaju praksu te imena nositelja odobrenja-liječnika, možete pogledati na linku.

Ministarstvo je, u sklopu svoje nadležnosti, poduzelo mjere da se i formalno-pravno uredi ta oblast, te da se javnosti i potencijalnim korisnicima zdravstvenih usluga omogući jasan uvid u pravovaljano registrirane privatne zdravstvene ustanove, privatnu praksu i dopunsku djelatnost.

Naime, sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj skrbi, zdravstvene ustanove i privatne prakse bile su dužne uskladiti svoje organiziranje i poslovanje s odredbama Zakona i propisima donesenim temeljem Zakona, najkasnije do 10. kolovoza 2012. godine.

Isto tako, nositelji odobrenja za dopunski rad kojima je odobrenje izdano temeljem ranijih propisa, bili su dužni uskladiti se s odredbama Zakona i propisima donesenim temeljem Zakona, također, najkasnije do 10. kolovoza 2012. godine.

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ je, uvažavajući narečene zakonske odredbe, u više navrata zatražilo postupanje po istima, te izvršilo reviziju svih rješenja o ispunjavanju uvjeta prostora, opreme i kadra.

Kopirati
Drag cursor here to close