Pola milijuna ljudi

Novalić: Ne igrajte se s egzistencijom umirovljenika

Gospodarstvo / Flash | 03. 02. 2017. u 13:18 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, na press-konferenciji održanoj tijekom današnje sjednice Vlade, izjavio je da je veoma razočaran jučerašnjim događajima u Domu naroda Federalnog parlamenta, kada nije usvojen zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju (zakon o MIO).

Taj zakon je Novalićeva vlada pripremala veoma dugo, podsjetio je, utvrdila jednoglasno i donijela ga s udruženjima umirovljenika, usuglasila s partnerima u Ekonomsko-socijalnom vijeću, Svjetskom bankom i nevladinim sektorom.

Premijer je podsjetio da je zakon prošao redovnu proceduru u Parlamentu FBiH, bio i u javnoj raspravi u kojoj su sve, ali baš sve zainteresirane javnosti pa i političke organizacije, kako je dodao, imale priliku da ga dorade i iznesu svoje prijedloge i sugestije.

''Moram istaknuti da moje obećanje umirovljenicima da ću učiniti sve što je u mojoj moći da im egzistencija i sigurnost budu osigurani, od jučer je mnogo otežano, ali ja ću nastaviti da pronalazim načine i rješenja. Koristim ovu priliku da kao prvi čovjek ove vlade Federacije obećam svim umirovljenicima da ću nastaviti tijekom svog mandata boriti se za njihova zarađena primanja i prava. Ipak, država je dužna njima, a ne oni njoj'', istaknuo je Novalić.

On i njegov tim, kazao je dalje, proveli su više od stotine sati radeći na ovom zakonskom projektu.

''Nadali smo se da će izaslanici u Domu naroda to prepoznati. Nažalost, ovaj put je to izostalo i dovedena je pod veliki znak upita sudbina gotovo pola milijuna stanovnika BiH. Nadao sam se da politikanstvo neće biti usmjereno i na umirovljenike. S ovog mjesta želim reći svim strankama: igrajte se političkih igara, ali daleko od života i egzistencije umirovljenika'', poručio je premijer Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close