Žućo BiH piše

Nova 'mini' deponija u Mostaru: ''Prijavi krkana koji zagađuje''

Još jedna ''ilegalna mini deponija'' gomila hrpe smeća
Gospodarstvo / Flash | 04. 08. 2020. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zona u ulici Blajburških žrtava, iza AO Leko je postala nova deponija na koju se odlaže sve i svašta, navodi se na stranici Žućo BiH, koja objavljuje ekološke probleme u gradu Mostaru.

''Građani to mogu samo nijemo promatrati. Međutim, kada smrad dođe do prozora i balkona neki se jave našoj mrežnoj stranici sa fotografijama, komentarima. Ovim putem svim građanima poručujemo kako mogu pozvati GU grada Mostara, JKP koja djeluju u gradu i tražiti da se ovakve deponije čiste. No, postoji i ona "druga strana medalje", netko ipak odlaže taj otpad na ovo i slična mjesta. Građanima sugeriramo da probaju na isti način zaustaviti krkane i eko hulje, pozvati inspekciju i prijaviti svog susjeda, krkana koji na ovaj način zagađuje naš grad ! Bezbroj puta smo objavljivali kontakt inspekcije, JKP, policije...vaše je samo zovnuti i prijaviti na isti način kao što ćemo i mi prijaviti ovu deponiju'', poručuju na Facebook stranici Žućo.

Bljesak.info često piše o neodgovornosti građanja, koji na svakoj slobodnoj površini van grada i u grau bacaju otpad, šut, namještaj, uništavajući prirodu i praveći tako malene deponije, koji ostali građani nastavljaju puniti.

Rijetki se odluče prijaviti i samo komentarima u prolazu pokažu nezadovoljstvo. A službe kao službe, reagiraju tromo i rijetko izvan svojih zacrtanih okvira.

Kopirati
Drag cursor here to close