Džabe, ali..

Nitko ne želi obrati besplatne mandarine

Gospodarstvo / Flash | 22. 12. 2016. u 17:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juraj Matulić svoje umirovljeničke dane često provodi u voćnjaku na Braču. Grane na njegovih tristotinjak stabala mandarina savile su se pod slatkim teretom, ali Matulić nema puno razloga za radost.

Prodaja ove godine nije išla, pa ih je sve odlučio razdijeliti. Zvao je u razne ustanove, domove starih i mladih, nudio im svoje mandarine badava. Odaziv je bio ravan temperaturi smrzavanja, piše Dnevnik.hr.

"Zvao sam ih neka dođu, neka uberu koliko god žele. Mogu to sami pojesti, mogu podijeliti. Ma, što se mene tiče mogu ih i prodavati. Ali nije se javio nitko živ", priča Matulić, koji je svoj radni vijek proveo kao liječnik u Splitu.

Nasad mandarina Matulić posjeduje na rodnom mu Braču, u dolini koja se nalazi na putu od Postira prema Dolu, gdje i ostali Bračani uzgajaju mandarine. Nekad je imao oko 600 stabala, no prije nekoliko godina sam ih je prepilio 300.

Matulić poziva sve koji su željni mandarina da dođu i uberu koliko god žele. "Neka mi se jave, samo neka dođu i beru. Hoće li ih pojesti ili prodati meni je svejedno. Manje me duša boli nego kad ih gledam kako padaju i propadaju", kaže Matulić, dodajući da bi i ostali uzgajivači sigurno pristali donirati svoje mandarine jer ni oni ne znaju kud s njima.

Kopirati
Drag cursor here to close