Matić Josip - Lole

Neumsko maslinovo ulje slavilo ispred istarskih

Gospodarstvo / Flash | 07. 02. 2017. u 09:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ulje maslinara Matić Josipa - Lole iz Neuma (BiH) proglašeno je najboljim maslinovim uljem u kategoriji ekstradjevičanskog maslinovog ulja miješanih sorti na Drugom festivalu maslina koji je proteklog vikenda održan u Zagrebu

Ulje bh. maslinara slavilo je ispred dva istarska ulja, a na ocjenjivanju ove su godine ukupno sudjelovala 163 uzorka ulja iz svih Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te iz Slovenije, priopćeno je iz Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar.

U kategoriji monosortnog ekstradjevičanskog maslinovog ulja prva tri mjesta zauzeli su Jakomin Darko (istarska belica, Koper), Adamič Miran (maurino, Izola) i Dolija 08 d.o.o.( rosinjola ,Veliki Vareški, Marčana,).

Šampion Drugog festivala maslina u Zagrebu je Jakomin Darko (istarska belica, Koper) s 97,21 bodova.

Iz Federalnog agromediterasnkog zavoda Mostar navode kako su na Festivalu maslinovog ulja u Zagrebu samo potvrđeni rezultati ocjenjivanja u kategoriji ekstradjevičanska maslinova ulja koje je održano u prosincu prošle godine u prostorijama tog zavoda.

"Mi iz Zavoda smo prezadovoljni s rezultatima ocjenjivanja u Zagrebu koji su dokaz izuzetne stručnosti djelatnika Zavoda u Mostaru", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close