IPA Adriatic Program

Neum: Stručnjaci iz regije razgovarali o problemu prekogranične opskrbe vodom

Gospodarstvo / Flash | 19. 11. 2015. u 22:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru međunarodnog projekta ''Umrežavanje za sigurnu vodoopskrbu u Jadranskoj regiji-DrinkAdria“ koji se implementira u sklopu IPA Adriatic CBC Programa 2007.-2013., Javno poduzeće Komunalno Neum d.o.o., kao jedna od 17 partnerskih institucija, organiziralo je drugu po redu jednodnevnu nacionalnu radionicu na temu ''Prekogranična opskrba vodom-problematika i izazovi''.

Radionica se održala  u Neumu s ciljem prezentacije problematike i izazova s kojima se susreću akteri prekogranične opskrbe vodom te je doprinijela razmjeni znanja i iskustava u ovom području po pitanju zakonodavnih okvira, cjenovne politike, tehničkih aspekata opskrbe i brojnih drugih pitanja zaštite ovog dragocjenog resursa.

Jednodnevna radionica je organizirana u okviru radnog paketa 3 - Kapitalizacija i održivost projekta DrinkAdria, koji ima za cilj uspješno korištenje projektnih rezultata i nakon završetka projekta.

Uz organizatore su na radionici sudjelovali renomirani stručnjaci iz područja hidrologije, upravljanja vodama i zaštite vodnih resursa te predstavnici brojnih institucija koje se u svom radu bave pitanjima upravljanja javnim sustavima za vodoopskrbu presječenih državnom granicom.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close