Edukacija i povezivanje

Neum domaćin međunarodnog susreta vinogradara i vinara Sabatina 2016.

Gospodarstvo / Flash | 02. 11. 2016. u 09:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2016. bit će održan od 3. do 6. studenog u Neumu, pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, te pod visokim supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović.

Sabatina godišnje okuplja vinogradare, vinare, stručnjake, someliere, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, ugostitelje, trgovce, predstavnike resornih ministarstava, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih vinskih regija i inozemstva.

U sklopu manifestacije bit će održan Sabor vinogradara i vinara na kojem će biti analizirana berba grožđa 2016. te razmatrano aktualno stanje vinogradarstva i vinarstva.

Cilj je Sabatine edukacija i povezivanje vinogradara i vinara međusobno, sa strukom, te s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo.

Na sajmu vinogradarstva i vinarstva, te berzi i izložbi vina svoje proizvode predstavlja oko 300 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Kao plod dugogodišnje poslovne suradnje, kontakata i iskazane želje inozemnih vinogradara i vinara, Sabatina će prvi put biti održana na teritoriju dviju država – Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Također, osim međunarodne konferencije i radionica o vinogradsko-vinarskoj struci, bit će promovirano i nekoliko knjiga među kojima i "Marketing vina" te "Atlas vinogradarstva i vinarstva Bosne i Hercegovine".

Organizatori manifestacije su Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova iz Hrvatske, a suorganizatori Federalni agromediteranski zavod Mostar i Grand hotel Neum iz Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close