Prijavite se i vi

'Nešto Više' organizira trodnevnu permakulturnu radionicu

Gospodarstvo / Flash | 05. 06. 2016. u 09:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana "Nešto Više" BiH u suradnji s Uredom za permakulturu Hrvatske organizira trodnevnu praktičnu permakulturnu radionicu izrade močvarne gredice i ključ gredica na ekološkom imanju Udruženja, u mjestu Humilišani pokraj Mostara.

Radionica će se održati u dane 17. 18. i 19. lipnja, a predvodit će je instruktor permakulture s najdužim stažom u Hrvatskoj Ivan Gregov, priopćili su organizatori.

Pored pitanja kako stvoriti vlastitu hranu, energiju, ili kuću od prirodnih materijala, permakultura nudi praktična rješenja i odgovara na probleme življenja u kriznim okolnostima, što je jedan od razloga njezine sve veće popularnosti u regiji.

Močvarna gredica je sustav biljnih pročišćuje sive, otpadne vode na bazi močvarnih biljaka, dok su ključ gredice metoda uzgoja biljaka koji omogućava vrtlaru da obavlja posao bez saginjanja i suvišnog napora maksimalno iskoristivši zemljanu površinu.

Na radionici će se raditi povišene ključ gredice, kako bi se omogućilo osobama sa invaliditetom koje su korisnici invalidskih kolica da ravnopravno učestvuju u aktivnostima na ekološkom imanju.

Radionica je ponuđena prvenstveno, ali ne i isključivo, sudionicima nedavno održanih permakulturnih 72-satnih tečajeva u Mostaru, Sarajevu i Splitu, kao i prethodno održanih tečajeva u BiH i susjednim zemljama. Broj sudionika je ograničen na 20.

Sudionici koji dolaze iz drugih gradova su dobrodošli da kampiraju na imanju, a za sve njih će biti osiguran jedan vegetarijanski obrok dnevno, spremljen od svježeg povrća koje se uzgaja na eko imanju.

Prijave se primaju do popune mjesta, a najkasnije do 15. lipnja i to za sudionike iz Mostara i okolice na e-mail adresu: [email protected] ili na broj telefona +387 66 711 277, dok je za sudionike iz drugih gradova BiH, te Hrvatske i eventualno drugih zemalja iz regije predviđena e-mail adresa: [email protected].

Radionica je financijski podržana od strane Centra za ruralni i ekonomski razvoj (CERD) Banja Luka kroz projekt Civilno društvo i ruralni razvoj – CiSaRD financiran od strane Švedske organizacije We Effect, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) kroz projekt Potpora razvoju poljoprivrede u Hercegovini, te Udruženja građana "Nešto Više".

Kopirati
Drag cursor here to close