Mostar

Najava međunarodne konferencije u sklopu projekta URGENT

Konferencija je dio projekta URGENT: Urban Re-Generation: European Network of Towns (Urbana Re-Generacija: Europska mreža gradova), sufinanciranog kroz EU program Europa za građane.
Gospodarstvo / Flash | 26. 11. 2017. u 20:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna konferencija pod nazivom "Obnova mostova unutar europskih gradova: građansko sudjelovanje protiv društveno-prostorne stigmatizacije i granica'' (''Reconstructing bridges within European cities: Civic participation against socio-spatial stigmatisation and boundaries'') bit će održana u utorak, 28. studenog, 2017. u Mostaru u amfiteatru Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača s početkom u 14 sati.

Ovaj međunarodni događaj dio je projekta URGENT: Urban Re-Generation: European Network of Towns (Urbana Re-Generacija: Europska mreža gradova), sufinanciranog kroz EU program Europa za građane.

Konferencija je dio šireg dvodnevnog međunarodnog događaja koji se u Mostaru održava 28. i 29. studenog. 

Projekt Urgent ima za cilj rješavanje rastućeg straha od imigracija i prevladavanje s njim povezanih stereotipa koji hrane euroskepticizam i podrivaju krhku europsku koheziju.

Namjera projekta je da se stvori prostor diskusije i zajedničkog učenja među građanima iz različitih socio-kulturnih sredina i iz različitih zemalja Europe, poticanje aktivnog građanstva i sukreiranja politika i usluga u lokalnim društvima, posebno za građane koji su često isključeni iz procesa donošenja odluka, povećanje kapaciteta lokalnih institucija – da budu u ulozi ''multiplikatora'' u svojim zajednicama u cilju uključenja šireg spektra interesnih grupa, te da se pruži novi poticaj za proces proširenja EU, doprinoseći uspostavljanju dugotrajne tematske mreže gradova koji su jako aktivni i privrženi kao ključni igrači u Europi.

Organizator događaja je Agencija lokalne demokracije Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close