Bonitetne zvijezde

Nagrađene pouzdane kompanije u BiH

Gospodarstvo / Flash | 10. 03. 2017. u 17:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred više od 300 sudionika, direktora i menadžera bh. kompanija, u četvrtak je u Sarajevu održana Druga Business Leadership konferencija o temi "Pouzdanost tima, siguran put do uspjeha", u organizaciji In Academy i agencije Altermedia, a koja je okončana dodjelom priznanja "Zvijezda bonitetne pouzdanosti" za bonitetno pouzdane tvrtke, koje su im uručili predstavnici "LRC-a" iz Sarajeva, pišu Poslovne novine.

LRC Certifikate bonitetne pouzdanosti dobilo je nešto više od 12 posto registriranih pravnih osoba u BiH, a dijelu njih koje su se uključile i podržale projekt Pouzdanost.ba, na konferenciji su uručena priznanja "Zvijezda bonitetne pouzdanosti".

Generalni direktor LRC-a Adnan Hrenovica izjavio je da su prošle godine na prvoj Leadership konferenciji započeli projekt certifikacije bonitetno pouzdanih kompanija, a sada su zajedno s predstavnicima tvrtki certifikaciju uspjeli uobličiti u priču o pouzdanosti, istinskoj vrijednosti na kojoj je i utemeljena vrijednost uspješnih kompanija i pojedinaca.

Jedno od priznanja "Zvijezda bonitetne pouzdanosti" otišlo je u ruke Merime Dževdetbegović, zamjenice direktora kompanije "Menprom" za proizvodnju prerađevina od mesa iz Tuzle. Kompanija ima ukupno 160 zaposlenih, a svoje proizvode osim u BiH, izvoze i u zemlje regije, Ujedinjene Arapske Emirate i dalje.

''U proteklih 19 godina njegujemo kvalitetu, pouzdanost i lojalnost, kako među zaposlenim, tako i prema kupcima, dobavljačima i inozemnim partnerima. Danas je jako teško biti pouzdana tvrtka u BiH. Ali, kad pouzdanost utkate u temelje kompanije od samog njenog osnivanja, počevši od menadžmenta do posljednjeg zaposlenog, onda ništa nije teško. Pouzdanost jednostavno predstavlja kulturu jedne kompanije'', rekla je Dževdetbegović.

Među nositeljima priznanja "Zvijezda bonitetne pouzdanosti" našla se i kompanija "Nobel" iz Mostara, lider na bh. tržištu po pitanju sistema filtriranja i tretiranja voda.

Prema riječima Borisa Bošnjaka, "Nobel" je jedna od rijetkih bh. tvrtki koja ima 99 posto naplaćenih prihoda.

''Drago nam je da prave vrijednosti budu prepoznate i nagrađene "Zvijezdom bonitetne pouzdanosti". Mislim da je LRC na pravom putu sa svojim projektom "Certifikacije bonitetno pouzdanih poduzeća u BiH" i ovo priznanje koje smo dobili sigurno će stvoriti lijepu sliku o našoj tvrtki, kako kod domaćih partnera, tako i u inozemstvu'', istaknuo je Bošnjak.

Priznanje "Zvijezda bonitetne pouzdanosti" otišlo je i u ruke Alena Alihodžića, direktora kompanije "Aluplast BH" iz Sarajeva koja se bavi prodajom PVC profila i proizvodnjom PVC stolarije. Dio su svjetske kompanije "Aluplast" koja posluje od Brazila do Indije, Njemačke i Rusije.

''Godišnje ostvarimo osam milijuna KM prihoda od izravne prodaje i sve svoje obaveze prema državi i kupcima izmirujemo na vrijeme. Za svaki posao čovjek mora uložiti sebe i svoj novac, a kad znate s kim poslujete, manji je rizik. Upravo kompanija LRC nam pruža visokokvalitetna rješenja u pronalasku novih kupaca, smanjenju rizika u poslovanju i boljem upravljanju potraživanjima'', rekao je Alihodžić.

Kopirati
Drag cursor here to close