Malo, po malo

Načeli smo priču: Bešlić pozvao mlade da naprave suvenir Mostara

Gospodarstvo / Flash | 07. 09. 2016. u 08:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Meni je žao da mladi ljudi u Mostaru nisu ponudili neke stvari da se nametnu pri izradi originalnih suvenira Grada Mostara'', rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić na novinarsko pitanje o službenom suveniru Grada Mostara što ga je prije nekoliko dana ''načeo'' portal Bljesak.info.

Čini se kako je i Grad razmišljao o onome što smo pisali, ali i da se ne zna tko bi trebao preuzeti odgovornost za to.

''Ja sam na prošlom kolegiju govorio da u narednoj proračunskoj godini stavimo neka sredsdtva za raspisivanje natječaja za izradu originalnog suvenira grada, da ćemo otkupiti možda nekih pet ili šest radova, da ćemo dodijeliti tri nagrade i da ćemo onda pokušati dati nekome koncesiju da se izrađuju ti suveniri'', rekao je Bešlić.

Dodao je da se Grad Mostar nije želio time baviti jer je to stvar drugih institucija, ali da su se odlučili ipak poduzeti nešto.

''Mi se nismo željeli tim baviti, nije stvar da se Grad bavi time. To je trebala raditi turistička zajednica ali, nažalost, oni to ne rade, pa evo mi ćemo pokušati doprinijeti boljoj promidžbi Grada Mostara'', rekao je Bešlić.

Inače, priču oko službenog mostarskog suvenira ''potegli'' smo prije nekoliko dana, a tada nam je iz Turističke zajednice rečeno kako će im to biti ''odrednica i zadatak u radu''.

Priča o službenom suveniru bila je na službenom tapetu još 2000. godine, ali se od tada ništa nije uradilo. O suveniru smo pričali s turističkim djelatnicima i dizajnerima, ali smo pitali i građane što misle što bi trebao biti suvenir Mostara.

Većina njih, naravno, kaže kako bi to trebao biti Stari most.

Kopirati
Drag cursor here to close