U Ljubuškom 133

Na području ZHŽ-a do srpnja zatečen 171 migrant

Riječ je o migrantima koji dolaze iz Afganistana, Irana, Pakistana, Maroka, Libije, Turske, Sirije, Palestine te Alžira.
Gospodarstvo / Flash | 05. 08. 2020. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini trenutačno boravi oko sedam tisuća ilegalnih migranata koji čekaju priliku krenuti dalje ka Europskoj uniji, a među njima je sve više državljana Bangladeša, potvrdio je prije nekoliko dana Peter van der Auweraert, voditelj ureda Međunarodne organizacije za migracije u Sarajevu.

Najviše ih je, prema procjeni IOM-a, u prihvatnim centrima koncentriranim na području Bihaća i Sarajeva, a cilj im je iz BiH nastaviti put do Hrvatske, uglavnom preko područja Unsko-sanske županije.

Na meti im je i Zapadnohercegovačka županija, osobito Ljubuški, a kako Dnevni list saznaje u MUP-u ZHŽ-a, na području spomenute županije u prvih sedam mjeseci zatečen je ukupno 171 migrant (133 u Ljubuškom, 36 u Posušju i 2 u Širokom Brijegu).

Riječ je o migrantima koji dolaze iz Afganistana, Irana, Pakistana, Maroka, Libije, Turske, Sirije, Palestine te Alžira.

Kada je riječ o Ljubuškom, najčešće su zatečeni na području Crvenog Grma, manji broj na Humcu, Hardomilju, Teskeri, Studencima, Mostarskim Vratima te u samom gradskom središtu.

U Posušju su zatečeni u Vinjanima, Rakitnu, Rastovači i u središtu grada, a u Širokom Brijegu na području Rasna.

Važno je naglasiti kako policijski službenici provode kontrole putnih pravaca u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija, osobito u onim mjestima, poput ljubuškog naselja Crveni Grm, gdje su mještani upozoravali na učestale provale migranata u kuće, prenosi Ljubuški portal.

Kopirati
Drag cursor here to close